vertrouwenindebasis.jpe
 

Vertrouwen in de basis

Jeanine Mulder, Pikler® Pedagoog

 
 

Over Jeanine Mulder

 

Emmi Pikler Pedagogiek

 

Emmi Pikler ikk training, cursussen en workshops

Door te klikken op de dik gedrukte tekst, kom je op extra informatie of op een andere website.

Alle pedagogisch medewerkers die met baby’s werken dienen per 1 januari 2023 extra geschoold te zijn in het werken met baby’s. Binnen de Emmi Pikler Stichting Nederland hebben we de IKK training “De ongekende mogelijkheden van een nuljarige” ontwikkeld om hier aan te voldoen. Deze training kan ‘in company’ aangeboden worden aan organisaties in groepen van maximaal 12 deelnemers.  Kijk hiervoor op www.pikler.nl

Voor kleine organisatie of ‘losse’ deelnemers bied ik de mogelijkheid om te kiezen voor een Open inschrijving voor de IKK training “De ongekende mogelijkheden van een nuljarige” in Zenderen. Naast de training en de mogelijkheid voor observatie, leer je in deze training ook van elkaar.

Hiernaast kun je klikken voor de mogelijkheden voor de open inschrijving van de training in het VOORJAAR 2019 en in het NAJAAR 2019 die, geboden worden bij Kinderopvang Duimelot Zenderen door Jeanine Mulder.

Het cursus aanbod van de Emmi Pikler Stichting Nederland is aanvankelijk ontwikkeld voor professionals in de kinderopvang.
Inmiddels groeit de interesse voor Pikler’s werkwijze ook bij medewerkers van consultatiebureau’s en organisaties voor kraam- en jeugdzorg.
Graag nodigen wij alle professionals uit die met jonge kinderen en hun ouders werken, kennis te nemen van Pikler’s visie.
Er is ook de mogelijkheid om de driejarige Opleiding tot Pikler® pedagoog te volgen. Deze opleiding is gecertificeerd door het Pikler® Verband Europa en wordt gegeven door Hedie Meyling, erkend Pikler® docent zie: www.pikler-verband.org.

De Pikler® pedagogen hebben een aanbod aan cursussen en workshops en maken in overleg ook trainingen op maat.

Als Pikler® pedagoog kan ik mee helpen denken over een cursus, workshop, lezing of een training op maat. Neem hiervoor telefonisch contact met me op 06-18651013 of via de mail vertrouwenindebasis@gmail.com

 
Graag zie ik mijn rol als coach/ondersteuner van verzorgers/ouders, omdat ik net als hen, voordat ik met de Pikler visie in aanraking kwam, een meer sturende houding had. Ik wil ze bewust maken met behulp van de Pikler visie, om de competenties van het jonge kind te zien. Een cursus waar ik verzorgers/ouders zicht kan geven op hun competente kind en hoe ze daarmee om kunnen gaan.
Ik bied allerlei Pikler activiteiten, vanuit een houding van “vertrouwen in de basis”.
Vertrouwen is voor mij echt het kernwoord van de Pikler Pedagogiek. In de basis, omdat het zo basaal is, dat we er vaak te snel aan voorbij gaan. Geniet van het NU!!!
— Jeanine Mulder
 

IMG-20150824-WA0020.jpeg
 

 

 

 

 

Er zijn geregeld, lezingen workshops en cursussen.

Ervaringen van ouders die Speelruimte hebben bezocht


bekijk hier het filmpje

‘Quality’ tijd met mijn dochter. Leren om te kijken hoe ze speelt en hoe ‘simpel’ speelgoed al voldoende is.
Kinderen hun gang laten gaan (tot een bepaalde grens). Ik was al vrij makkelijk in dit soort dingen doordat ik eerder in mijn omgeving al had gezien dat wanneer je kinderen veel op de huid zit, ze ook heel anders reageren in situaties. Daarom probeerde ik al wat makkelijker met haar om te gaan en de Speelruimte groep heeft me meer zekerheid en handvatten gegeven om op de juiste weg verder te gaan.
— Ouder
De tijd die je samen doorbrengt, en écht kijkt naar je kind. De tips die we kregen wanneer de situatie erom vroeg, bijv. speelgoed van elkaar pakken. Dat ik me veel minder moet bemoeien met het spel van mijn kind en hem gewoon moet laten spelen zoals hij wil. Dat je je kind het vertrouwen moet geven dat hij het zelf kan, maar dat je wel in de buurt bent. Ik laat hem nu nog meer zijn eigen gang gaan met spelen en bemoei me er minder mee. Ik praat veel met hem en benoem veel wat hij doet, wanneer dit nodig is.
— Ouder