Back to All Events

Elles en Jeanine gaan naar het congrestival Out of the box

Tijdens dit congrestival hebben we het alleen maar over de babyopvang (opvang van kinderen tussen de 0 en ongeveer 1,5 jaar). We vullen het programma in vanuit de behoefte van deze jonge kinderen, we kijken vanuit hun perspectief. De kwaliteit van de babyopvang heeft vooral te maken met de pedagogische houding van de pedagogische medewerkers en hoeveel rust, aandacht en verbinding er is in de groep.

Net zoals kinderen ontspanning nodig hebben om te ontwikkelen heeft ook jouw team rust nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Werken vanuit rust, betrokkenheid en vanuit je hart staat deze dag centraal.

Inspirerende lezingen
Op deze dag volg je twee inspirerende lezingen over het creëren van rust en ontspanning op de werkvloer en het effect van liefde en aandacht op de groei van de hersenen van baby’s.

Workshops
Naast de lezing volg je twee verschillende workshops, deze zullen een interactief karakter hebben. Dit vinden we heel belangrijk omdat je actief nieuwe informatie opneemt en het direct kan koppelen aan jouw praktijksituatie. Jij bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, daarom is het echt belangrijk dat je voldoende ruimte krijgt voor jouw vragen en jouw uitdagingen. Tijdens elke workshop kan je deze direct delen en zo zorg je dat je gelijk de volgende werkdag aan de slag kan met het boosten van je babyopvang.

Festivalplein
In de Buyck van de Metaal Kathedraal vind je op allerlei verschillende manieren inspiratie, om jouw locatie te versterken voor de baby’s. Loop hier in alle rust rond en laat je verrassen door de belevingen. Ook kan je hier een hapje en drankje nuttigen en in een ontspannen sfeer met elkaar napraten over de lezingen en workshops.

In the BOX talks
Ieder uur kun je een ‘in the BOX talks’ bijwonen. Dit zijn inspirerende verhalen en ervaringen van medewerkers in de babyopvang. Je maakt in een half uur kennis met hun babyopvang praktijk en kunt deze inspiratie mee nemen naar jouw eigen organisatie.

BEKIJK HET VOLLLEDIGE PROGRAMMA

Earlier Event: November 3
2e keer SpeelRuimte
Later Event: November 17
3e keer SpeelRuimte